Kuidas toimub väikelapse stuudiofotosessioon?

Kui palju aega võtab väikelapsega pildistamine?

photo by Viktoria Iljin

Väikelapse fotosessioon kestab tavaliselt 40-50 minutit. Selle aja sisse mahub beebi kohanemine stuudio ja fotograafiga ning riiete vahetamise aeg. Pildistamise protsess ise võtab aega umbes 20-30 minutit.

Beebifotosessioon
Beebifotosessioon

Kui tulite stuudiosse ja beebi hakkab ootamatult jonnima, ärge muretsege! See on täiesti normaalne. Te olete ju uude kohta tulnud, stuudios on võõras inimene ja “boonusena” palutakse beebil teha asju, mida suure tõenäosusega ta ei taha praegu ka teha.

Ja kui kaheaastased ja vanemad lapsed saavad huuli mossitada ja diivanile istuda, siis alla kaheaastased lapsed näitavad emotsioone teisiti.

Beebipildistamine lilledega
Beebipildistamine lilledega

Mis on kõige tähtsam - ärge sundige last “siin istuma, et pilte teha”. Kui beebil on vaja, lase tal enda ligi liibuda ja korraks sülle istuda, stuudios ringi jalutada, rahuneda ja mõista, et siin on turvaline.

Beebipildistamine Tallinnas
Beebipildistamine Tallinnas

Selleks, et püüda emotsionaalseid pilte, piisab 5-15 minutist. Seejärel võib teha pausi ja seejärel uuesti proovida. Teisel korral istub laps suure tõenäosusega õigel kohal veelgi vähem aega ja see on ka ok. 👌🏻 Edasi, kui beebil on hea tuju, jääb üle vaid ta püüda või paika istuda. Kui aga beebi on väsinud, on aeg fotosessioon lõpetada.

Beebi fotosessioon stuudios
Beebi fotosessioon stuudios

Selle beebitüdruku fotosessioon kestis pool tundi. Aga vaadake fotosid. Kas võib öelda, et aeg-ajalt näitas beebi, kes on fotosessiooni peategelane?! 😉

Aga nii ka oli.. ja ma armastan ka selliseid kaadreid ❤️

Beebifotosessioon stuudios Tallinnas
Beebifotosessioon stuudios Tallinnas

Enamasti aga on pildid aga väga emotsionaalsed. ❤️