Beebi fotosessiooni omadused - sõbrunege väikese modelliga

Beebifotograafia põhimõtted

Beebifotograaf Viktoria Iljin

Beebi fotosessioon: imeline emotsioonide ja lõbu maailm

Beebi fotosessioon on omamoodi maagia. See on kunstisuund, mis nõuab ületamatut osavust ja kannatlikkust, sest peategelasest võib saada tõeline naljamees. Ta ei istu alati paigal ega võta küsitud poose, kuid just see ettearvamatus muudab beebide pildistamise nii hämmastavaks. Jäädvustatud emotsioonid on ainulaadsed ja seda fotosessiooni ei saa võrrelda ühegi teise žanriga.

Beebi fotosessioon
Beebi fotosessioon

Beebi pildistamise põhimõtted

Kuidas toimub beebifotosessioon? See on küsimus ilma konkreetse vastuseta, sest iga sessioon on kordumatu ja peegeldab beebi individuaalsust. Näiteks meeldib mõnele lapsele lõbusalt aega veeta ja meelt lahutada, olgu siis stuudios, õues või kodus, samal ajal aktiivselt uusi ruume uurides. Siin on beebifotograafi ülesanne vaid unikaalsete kaadrite püüdmine.

Samal ajal võivad teised olla tagasihoidlikumad ja eelistavad taanduda nurka. Oluline on anda sellisele lapsele aega kohanemiseks ja mitte kiirustada.

Beebi pildistamise peamine reegel on poseerimise puudumine. Lapsed käituvad loomulikult ja spontaanselt ning beebifotograaf jäädvustab läbi objektiivi vaid huvitavaid hetki.

Välisfotosessioonid on sageli eriti edukad. Suunduge lihtsalt lähimasse mänguväljakusse – paljudel neist on üsna ilusad ja fotogeenilised dekoratsioonid. Teil tuleb vaid pidada sammu aktiivse väikelapsega, kes tunneb end oma tavapärases keskkonnas nagu kala vees.

Beebifotosessioon stuudios Tallinnas
Beebifotosessioon stuudios Tallinnas

Sõbrunemine väikese modelliga

Arvestades, et beebi pildistamine eeldab loomulikku käitumist, on väikese modelliga läbisaamine ülimalt oluline. Beebifotograaf peaks olema kannatlik ja võtma aega, looma sõbraliku õhkkonna, suhtlema beebiga, pakkuma mänge ja tegelema temaga huvitavate tegevustega. Parimad fotod sünnivad siis, kui laps on täielikult oma tegevusse süvenenud ja unustab fotograafi kohaloleku.

Kui pildistate stuudios, võib olla hea mõte võtta kaasa oma lapse lemmikmänguasi. See aitab tal kiiresti harjumatu keskkonnaga kohaneda.

Beebi fotosessioon Tallinnas
Beebi fotosessioon Tallinnas

Hinnake hetke

Beebi pildistamine võib olla aeganõudev, kuid kaunid, erksad ja emotsionaalsed pildid, mis te lõpuks saate, on pingutust väärt. Ärge oodake, kuni teie pisike suureks kasvab – jäädvustage need nooruse hetked juba praegu.