Fotosessioon "Ema ja beebi"

Stiilsed fotod emast ja beebist

photo by Viktoria Iljin

Reeglina on parem, kui keegi ei kuule, kuidas selline fotosessioon käib. Beebide fotosessioonid käivad kõige sagedamini tsirkuse moodi. Näugumine, möirgamine, aevastamine - see on oskuste nimekirja tipp, mida fotograaf peab valdama. Hea, kui sellise animaatori rollis on isa/vanem vend/õde/vanaema. Kuid kõige sagedamini on see fotograaf ise.

Beebifotosessioon Tallinnas
Beebifotosessioon Tallinnas

Tavaliselt vaatavad beebid juba fotosessiooni alguses hea meelega kaamerasse. Sellisel juhul töötame nii kiiresti kui võimalik ega tee erilist müra ega lärmi. Tavaliselt palun ma isegi, et te beebi tähelepanu ei köidaks. Seda läheb vaja, kui laps väsib, hakkab häirima ja vaatab kaamerast eemale. Kõige sagedamini lakkavad kuskil pildistamise keskel kõik kasutatud helid beebit huvitamast - ja see on normaalne. Siin teeme tavaliselt väikese pausi. Siis võib fotosessioon sõltuvalt lapse meeleolust kulgeda nii nagu esimesel poolel, või unustame poseerimisest ja kontrollime beebi poosi. Näiteks hoiame käest kinni nii, et nad ei “lendaks” palju, tõmbame need suust välja.

Beebi pildistamine
Beebi pildistamine

Iga fotosessioon on beebile uus kogemus. Kui kodus on beebi tavaliselt aktiivne, naeratav ja ebakapriisne, siis ärge oodake, et ta fotosessioonil nii käitub. Ja see on täiesti normaalne! Ta tuleb uude kohta, näeb uut inimest, kellel on mõnikord näo asemel midagi arusaamatut, kui siia lisada veel ema rahutus “kuidas kõik läheb?”, siis on see tõsine põhjus hakata koos emaga muretsema.

Beebi fotosessioon stuudios
Beebi fotosessioon stuudios

Rahulikkus. Te olete heades kätes! Tavaliselt 10–15 minuti peale fotosessiooni algust beebid harjuvad ja hakkame nende säravaid naeratusi püüa!