Beebi ja väikelapse fotosessiooni kestus

Kui kaua võtab aega vastsündinu ja väikelapse pildistamine?

photo by Viktoria Iljin

Kui kaua fotosessioon aega võtab? - see on küsimus, mida küsivad enamik minu juurde tulevaid vanemaid. Vanemate tunded ja põnevus on arusaadavad: pikaajaline fotosessioon võib beebi väsitada.

Fotosessiooni kestus sõltub beebi vanusest. Vastsündinu ja aktiivset üheaastast beebit on korraga raske pildistada. Seal on erinevad taktikad ja tulemused.

Vastsündinu fotosessioon Tallinnas
Vastsündinu fotosessioon Tallinnas

Vastsündinu fotosessioon: kui laps magab

Vastsündinu fotosessiooni kestus sõltub tema iseloomust, tujust ja paljudest muudest teguritest. Tavaliselt on pildistamise tulemuseks 90% fotodest, kus beebi magab. Muidugi, kui vastsündinu kohe magama ei jää, siis teen hea meelega “silmad lahti” kaadreid. Vastsündinu pildistamine kestab umbes 2-3 tundi, kuid ei tekita beebile ebamugavust, sest sel hetkel magab ta magusalt.

Beebipildistamine stuudios
Beebipildistamine stuudios

Üheaastase beebi fotosessioon: püüa tunni jooksul

Mida vanem on laps, seda pikemad on tema ärkveloleku perioodid. Nüüd võib kauakestav fotosessioon tõesti väsitada. Seetõttu teen mitme kuu kuni aasta vanuste beebide fotosessioonidel vajalikud pildid võimalikult kiiresti. Üheaastast last on raske üle tunni pildistada. Ja seda eeldusel, et tal on hea tuju. Mõnikord piirame fotosessiooni poole tunniga. Aga ärge muretsege! Selle aja jooksul saame teha hämmastavaid kaadreid. Peaasi: pildistamine peaks pakkuma lapsele naudingut. Siis on pildistamise ajal naeratused kõige tõepärasemad ja siiramad.

Beebifotosessioon Tallinnas
Beebifotosessioon Tallinnas