Kas ma pean valmistuma vastsündinu fotosessiooniks?

Kas on vajalik vastsündinu fotosessiooniks ette valmistuda?

photo by Viktoria Iljin

Värsked lapsevanemad arvavad sageli, et vastsündinu fotosessiooniks valmistumine võtab palju aega. Siiski nõuab vastsündinu fotosessioon väga vähe ettevalmistust ja beebi esimestest päevadest tehtud fotod saavad tõeliseks perekonna varanduseks aastateks.

Vastsündinu pildistamine stuudios
Vastsündinu pildistamine stuudios

Tegelikult on vanemate peamine ülesanne valida vastsündinu fotograaf. Sellele olulisele asjale tasub anda piisavalt aega, seega on parem seda teha mitte beebi esimestel elupäevadel, kui selleks pole aega, vaid juba ette - raseduse viimastel nädalatel, kui saate rahulikult vastsündinu fotograafi portfooliot uurida ja oma küsimused vastsündinu fotograafile läbi mõelda. Sellisel juhul, kui beebi on sündinud, peate ainult kinnitama eelnevalt broneeritud vastsündinu fotosessiooni kuupäeva.

Vastsündinu pildistamine Tallinnas
Vastsündinu pildistamine Tallinnas

Sealt edasi sõltub kõik vastsündinu fotosessiooni asukohast. Kui valite vastsündinu fotosessiooni kodus, peate tegema mõned ettevalmistused ruumis. See peaks olema ruumikas (st piisavalt ruumi pildistamiseks, ilma et pildile satuksid lisaasjad), puhas ja soe (soe beebi jaoks, mitte täiskasvanu jaoks - täiskasvanu soojatunde järgi võib seda määratleda pigem “kuumana”). Isegi kui vastsündinu fotograaf toob kõik oma rekvisiidid kaasa (enamasti on see nii), peavad ülejäänud asjadega tegelema vanemad, nii et see variant on küll mugav ja minimaalsete vajalike liigutustega, kuid nõuab siiski aega ja pingutust.

Vastsündinu pildistamine
Vastsündinu pildistamine

Kui valite stuudios pildistamise võimaluse, on teie ainus mure, kuidas sinna jõuda. Ülejäänu eest hoolitseb vastsündinute fotograaf. Sellisel juhul peate kaasa võtma vaid piimasegu (kui last ei imetata), mähkmed ja märjad salvrätikud ning rahuliku ja hea tuju, mida teie laps kindlasti tunneb. Nõustuge, et see ei ole palju, et saada häid fotosid oma beebi esimestest elupäevadest.

Perepildistamine vastsündinuga Tallinnas
Perepildistamine vastsündinuga Tallinnas

Kokkuvõtteks tuleb öelda, et lapsevanemad peavad vastsündinu pildistamise ettevalmistamisel küll veidi pingutama, kuid see ei võta palju aega ja on kindlasti tulemust väärt.